Šta osim vaučera treba za leto u Srbiji

Onima koji su odlučili da odmor ne provedu u Grčkoj nego u Srbiji dobro će doći odluka Vlade Srbije o dodeli popusta za odmor u svojoj zemlji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

16:15

Default images
Foto: Tanjug

Prijave za vaučere počinju u ponedeljak, a B92 je pitao i poslanike da li će se priključiti akciji.

Akcija razvijanja domaćeg turizma koju predvodi premijer lično za sada nailazi na dobar odziv srpskih turistuičkih radnika. I oni imaju jasan razlog zašto je to tako.

“Smatramo da građani Srbije treba da upoznaju prirodne lepote svoje zemlje i naravno Vrnjačke banje. Očekujemo veliki broj turista koji će doći ove godine da posete Vrnjačku banju” kaže Maja Remetić, hotelijerka iz Vrnjačke banje.

A oni koji budu želeli da posete neku od banja, planina ili jezera moći će da se prijave za dobijanje vaučera od 5000 dinara već od ponedeljka.

Pošto se izvrši rezervacija smeštaja, dokumentacija se predaje na šalterima Pošte Srbije.

“Ako je reč o penzionerima majski čekovi, o nezaposlenima potvrda da nemaju posao, ako je reč o onima čija zarada ne prelazi 60.000 dinara potvrdu o visini zarade”, objašnjava Renata Pindžo.

Rok za prijavu građana je 15. jul, a vaučeri mogu da se iskoriste u 240 turističkih objekata, među kojima su i objekti na Kopaoniku, Zlatiboru, Staroj planini, Vernjačkoj banji...

A šta će od ovoga odabrati poslanici? Vlada je za 100.000 vaučera izdvojila 500 miliona dinara. Akcija ima za cilj poboljšanje domaćeg turizma. A da li će se uloženo zaista i vratiti, kažu, zavisi od interesovanaj građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: