Antić: Rude nam donose privredni rast

Srpski ministar rudarstva Aleksandar Antić ocenio je da prisustvo najvećih kompanija u istraživanju ruda na teritoriji Srbije predstavlja ohrabrenje za zemlju.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 20.06.2015.

15:42

Default images
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, Srbija u razvoju rudarstva vidi veliku šansu za privredni rast.

"Vlada Srbije biće maksimalno posvećena stvaranju ambijenta u kojem ;će se iz faze istraživanja ubrzo ući u fazu eksploatacije", rekao je Antić, koji boravi poslednji dan u poseti SAD, gde se sastao s predstavnicima kompanije Friport, koja trenutno sprovodi istraživanje bakra u okolini Bora.

On je ukazao da će novi Zakon o rudarstvu i geologiji, koji će se uskoro naći pred parlamentom, stvoriti dodatne povoljne uslove i sigurnost za strane investitore.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, čelnici Friporta su upoznali srpsku delegaciju s rezultatima dosadašnjih istraživanja, dodajući da je to istražno polje prvi prioritet kompanije u ovom trenutku, kada je reč o takozvanim novim investicijama, i definisali potencijalni plan narednih aktivnosti.

Najavili su da će u najskorijem vremenu posetiti Srbiju i s predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike, ali i sa predstavnicima RTB Bor razmotriti naredne planove i aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: