Simič: Da sam samo mogao da ostanem...

Bivši direktor Poreske uprave Srbije, Ivan Simič, pod čijom su lupom donedavno bili i poreski dužnici i njihovi savetnici, pokrenuo je novi posao.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

09:28

Default images
Ivan Simiè (foto/tanjug)

Umesto da ih kontroliše, sada ih uči kako da rade po propisima i da budu veza između firmi i poreznika.

Simič sa svojim saradnicima izdaje licence poreskim savetnicima čiji je zadatak da pomažu menadžmentu preduzeća u poreskim, carinskim i sličnim pitanjima. Ovaj stručnjak za finansije planira da na proleće organizuje "Prvu poresku akademiju Ivana Simiča" u Beogradu. Ovakva ustanova već postoji i uspešno posluje u Sloveniji. U srpskoj prestonici, bivši direktor PU je osnovao "Poreski institut Ivan Simič".

Simič za Večernje novosti kaže da u Srbiji radi u manjem obimu, ali da ima velike planove na polju poreskog savetovanja i edukacije.

"Planiramo i izdavanje magazina o porezima, koji već izlazi u Sloveniji, gde smo godinama među vodećim firmama na području edukacije poreskih obveznika i poreskih savetnika", kaže Simič.

"Edukujemo buduće poreske savetnike, koji mogu kod nas da polažu ispit i da dobiju licencu. U našem matičnom holdingu u Sloveniji, koji je i vlasnik 100 odsto udela u srpskoj firmi, smatramo da će Srbija u budućnosti nuditi velike mogućnosti na području poreskog savetovanja. Pošto smo u Sloveniji jedna o vodećih firmi na tom području normalno je da pratimo slovenačke klijente na srpskom tržištu, a i srpske firme na slovenačkom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: