NIS nagrađen za filantropiju

Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad dobila je glavnu "Virtus" nagradu za korporativnu filantropiju tokom 2013, i to za doprinos na nacionalnom nivou.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 18.01.2014.

14:43

Default images

Na svečanoj ceremoniji u hotelu Hajat sedmu godinu za redom dodeljene su tradicionalne nagrade "Virtus" za korporativnu filantropiju, koje promovišu društveno odgovorno poslovanje.

Glavnu nagradu, za doprinos na nacionalnom nivou, koju je prošle godine dobio Fond B92 za Bitku za bebe, ove godine dobila je kompanija NIS.

Kompanija NIS nagrađena je za program društveno odgovornog poslovanja pod nazivom "Saradnja radi razvoja", kroz koji je tokom 2013. godine podržala 145 projekata u ukupnom iznosu od 88 miliona dinara

Priznanje je generalnom direktoru NIS-a Kirilu Kravčenku uručio ambasador Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

NIS je za nagradu nominovalo Udruženje za lokalni razvoj iz Kamenice, i to za finansijsku podršku lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje kroz program društveno odgovornog poslovanja "Saradnja radi razvoja".

Kroz ovaj program NIS je tokom 2013. godine podržao 145 projekata u ukupnom iznosu od 88 miliona dinara, a realizovan je i program podrške nauci i obrazovanju "Energija znanja".

NIS je nominovan i za akciju korporativne filantropije u kojoj su zaposleni i kompanija zajedno prikupili 4,7 miliona dinara od kojih su kupljena 23 CTG aparata namenjena porodilištima širom Srbije.

Kravčenko je istakao da je za tu kompaniju velika čast što je dobila ""Virtus"" nagradu, dodajući da NIS ima "srpsko poreklo, ime, srce, ali evropsku budućnost".

"Ako srpske kompanije žele da budu konkurentne na evropskom nivou, potrebno je ponašanje u skladu sa najstrožim evropskim standardima", rekao je Kravčenko, i naglasio da će se NIS i dalje truditi da što više doprinese društvu u Srbiji.

"Mi svaku godinu povećavamo naše socijalne investicije. U poslednjih pet godina investirali smo više od pet milijardi dinara u različite programe - saradnja sa univerzitetetima, s lokalnim zajednicama, u sport u društvo", podsetio je Kravčenko.

Nagradu "Virtus" za doprinos lokalnoj zajednici dobila je Eurobanka, dok je Slobodna zona Pirot nagrađena u kategoriji za malo i srednje preduzeće.

Za dugoročno partnerstvo između profitnog i neprofitnog sektora nagrađen je Telekom Srbija, a za doprinos socijalnom uključivanju Delta Holding.

"Virtus" nagrada za najinovativniji projekat pripala je koncernu Bambi, nagrada za volontiranje Banci Inteza, a nagradu za medijski doprinos dobila je medijska kuća Ekapija.

Sedmi po redu konkurs za nagradu "Virtus" sprovela je Trag fondacija uz finansijsku podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.

"Mi verujemo da svaki pojedinačni građanin i svaka kompanija imaju odgovornost i treba da rade nešto za dobro svoje zajednice i svoje države i u tom smislu i odgovornost koju kompanije pokazuju kada se bave korporativnom filantrpijom nama je nešto što je vredno pažnje i čemu treba da odamo priznanje", kaže direktorka Trag fondacije Mia Vukojević.

Ambasador Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport je kazao da je korporativna društvena odgovornost važan faktor za jačanje konkurentnosti i održivosti evropskih kompanija, ali i evropske ekonomije i društva.

"Čestitam vam na napornom radu i hvala vam što i dalje, uprkos svim postojećim izazovima povezanim sa ekonomskom krizom, nastavljate da širite svest o važnosti korporativnog angažovanja i u Srbiji. Mi podrazumevamo da naše kompanije deluju na društveno odgovoran način zato što će njihova delatnost uticati na zajednicu, one zapošljavaju ljude i plaćaju poreze", rekao je Devenport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: