SPC gradi hotel u Pribojskoj banji

Pribojska banja je vraćena crkvi i započeto je njeno uređenje i obnova, izjavio je Tanjugu vladika mileševski Filaret.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 03.09.2013.

09:56

Default images

Nakon okončanja prve faze radova odmah će biti zaposleno 150 ljudi, precizirao je on.

U trećoj, najvažnijoj fazi projekta planirana je izgradnja velikog hotela, a iz Fonda za razvoj Srbije očekuje se kredit u iznosu od milion evra.

"Poslovi bi trebalo da traju najmanje tri meseca, a ukoliko dozvole vremenske prilike, odvijaće se u tri smene", naveo je vladika Filaret.

U prvoj fazi će se raditi na rekonstrukciji postojećeg hotela, koji je u veoma lošem stanju, bazena i kupatila, a u drugoj će se raditi pomoćni objekat, dijagnostički centar, u kojem će biti smeštene prostorije za fizikalnu terapiju, za lekare i pacijente, i gde će se obavljati pregledi.

"Razgovarao sam sa ministrom Milanom Bačevićem, te će Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja zaštiti vodu Pribojske banje, pa neće svako moći da je eksploatiše kao sad, a biće rađeno i njeno flaširanje", istakao je sagovornik Tanjuga.

Vladika je dodao da je očekivao da će se stvari brže odvijati, ali se čekalo oko projekata.

"Sada su svi projekti gotovi, radio ih je Saobraćajni institut CIP, a postojali su i neki administrativni problemi, jer je osnovano novo preduzeće Pribojska banja koje nije imalo završne račune za dve godine, ali je to prevaziđeno", naveo je on.

"Nikada nismo bili bliži cilju i ovih dana bi trebalo da počnu radovi", rekao je vladika Filaret, dodavši da će, zahvaljujući razumevanju vicepremijera Aleksandra Vučića i njegovih saradnika, Pribojska banja ponovo oživeti.

Kada je u pitanju sistem lečenja, vladika objašnjava da će banja ostati u sastavu Kliničkog centra Užice, sa kojim će biti sklopljen ugovor, i da će u istoj raditi medicinski stručnjaci.

"Nećemo dozvoliti da se ponovo prave propusti kao pre. Pisani dokazi i svedočanstva lekara iz banje potvrduju da je bilo 200.000 pregleda godišnje, a gde su pare od toga? To se mene kao vladike ne tiče, odgovaram za Pribojsku banju od kada mi je predata, a to je bilo 15. februara ove godine. Šta su pre toga radili to je njihov problem", naglasio je.

Prema njegovim rečima, biće napravljeno savremeno lečilište, umesto, kako je naveo, "bare u koju narod sada dolazi", kako bi posete bile stalne, tokom čitave godine.

"Time bismo zaposlili odredeni broj gradana, a ujedno i razvili seoski i banjski turizam", kazao je vladika Filaret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: