Srbija dobija prvu lou kost firmu

Država je za niskotarifnog avio prevoznika pronašla novog kandidata - "Aviogeneks“, piše Blic.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2013.

19:20

Default images

Naime, ideja je da stare “Jatove” avione preuzme Aviogeneks“, koji bi radio kao čarter preduzeće ili neka vrsta loukostera, kaže pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Milutin Popović.

"Aviogeneksu mora da se pomogne. Ili to ili da se ugasi. I država o tome treba da donese odluku. Oni bi mogli sigurno da funkcionišu kao čarter prevoznik, ali će to biti moguće tek kad Jat dobije šest novih aviona 2015. godine", kaže Popović.

Igor Salinger, saradnik međunarodnih specijalizovanih časopisa o avijaciji, za “Blic” kaže da ideja o lou kostu lepo zvuči, ali da je veliko pitanje koliko je to ostvarivo, pogotovu na prilično zasićenom domaćem tržištu kada je takav oblik avio-prevoza u pitanju.

Nekadašnji direktor “Jata” Predrag Vujović kaže da država ako želi da spase Aviogeneks, ne treba da ga izdvaja već da ga ubaci u Jat.

"Pitam se ko će da angažuje letelice stare 26 godine. Sa starom flotom Jata nemoguće je napraviti lou kost kompaniju jer one rade sa letelicama mlađim od 10 godina", kaže Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: