Gorenje počelo sa radom u Valjevu

Slovenačka grupa Gorenje počela je proizvodnju u novoj fabrici frižidera i zamrzivača u Valjevu, investiciji koja košta oko 21 milion evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 15.02.2013.

10:56

Default images

Reč je o drugom pogonu Gorenja u tom gradu nakon što je prvi pušten u proizvodnju 2006.godine, a u oba pogona Gorenje će proizvoditi oko 800.000 aparata.

Gorenje je preselilo većinu proizvodnje aparata za hlađenje i zamrzavanje, dok je u Velenju ostala proizvodnja koja spada u višu cenovnu klasu.

Gorenje je prošle godine počelo sa obimnim prestrukturiranjem proizvodnih lokacija sa ciljem povećanja profitnog poslovanja i poboljšanja konkurentnosti.

U tom cilju, kompanija je iz fabrika u Finskoj i Češkoj preselila čitavu proizvodnju aparata za kuvanje, a u toku su aktivnosti preseljenja proizvodnje aparata za pranje i sušenje iz fabrike u Švedskoj u Velenje.

U letnjim mesecima Gorenje će preseliti iz Švedske i ukupnu proizvodnju mašina za veš, koja će u Velenju početi proizvodnju u septembru.

Kada bude sve završeno, Gorenje će aparate za domaćinstvo proizvoditi na tri lokacije u Sloveniji, Srbiji i Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: