Cvetković zabrinut: Porašće nam dug

Bivši premijer Mirko Cvetković kaže da će predloženi rebelans ovogodišnjeg budžeta u narednom periodu izazvati veliku inflaciju.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 19.09.2012.

13:20

Default images

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da rebalans predviđa znatno povećanje rashoda i da će povećanje PDV smanjiti kupovnu moć i plate i da rebalans ne predstavlja nikakav zaokret već ide u sasvim pogrešnom pravcu.

"Rebalans budžeta predvidja da se rashodi značajno povećaju čak na mesečnom nivou, posledica toga je povećanje deficita što će dovesti do porasta javnog duga", kazao je Cvetković, koji je poslanik Demokratske stranke.

Prema njegovim rečima, najave o nekoj srećnoj budućnosti u narednoj godini zapravo će predstavljati pad životnog standarda sa ovakvim pristupom javnim finansijama.

"Očekuje se da će inflacija biti izuzetno visoka", dodao je Cvetković.

Kako je naveo, činjenica je da rebalans budžeta predvidja da će svakog narednog meseca rashodi u proseku biti za 20 odsto veći nego u prosečnom mesečnom periodu od januara do jula.

Cvetković kazao je da je ideja da se ukinu parafiskalni nameti dobra i da će privreda od toga imati koristi, ali da je pitanje da li iza toga stoji neka stvarna suština što će se tek videti u narednom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: