Roming deset puta skuplji nego u EU

Potrošačima EU omogućene su čak deset puta niže cene telefoniranja u romingu, od cena koje domaći operateri omogućavaju građanima Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.06.2012.

00:45

Default images

Niske cene rominga u EU pored telefoniranja sada se odnose i proveru elektronske pošte, kao i slanje MMS-a.

Trenutno mnogi operateri naplaćuju oko četiri evra po megabajtu za mobilne telefone u romingu untar EU, a od 1. jula, ograničenje će biti 70 evro centi bez poreza. To je oko 10 puta manje od onoga što plaćaju građani Srbije koji koriste internet preko mobilnog telefona u inostranstvu.

Operateri u Srbiji za roming u evropskim zemljama naplaćuju drastično više, izuzev u slučajevima kada imaju operatera partnera. Tako je megabajt u 1. zoni u romingu oko 7,5 evra bez poreza.

Srpski operateri SMS u romingu u Evropi naplaćuju najmanje 18 centi, dok je novo ograničenje unutar EU devet centi, dok poziv iz rominga “u komišiluku” građane Srbije košta u najboljem slučaju nešto manje od evra, a novo ograničenje u EU je 29 centi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: