NIS: Gorivo možda još skuplje

Generalni direkor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko izjavio je da će cena goriva biti stabilizovana na sadašnjem nivou, ukoliko ne bude rata u Iranu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2012.

12:52

Default images

To je dosta veliki rizik i zato bi cena nafte i goriva mogla da skoči, izjavio je on i napomenuo da to ne zavisi od NIS-a, nego od svetskog tržišta i situacije u svetu.

Kravčenko je, povodom poskupljenja goriva, rekao da je ta cena od početka godine povećana osam odsto, što je, kako je objasnio malo manje nego što je rast cena goriva u Evropi i Americi, gde iznosi 10 i 11 odsto.

"To nije dobar odgovor za potrošače koji žele niže cene, ali ako se ima na umu pad kursa dinara, to poskupljenje goriva u Srbiji je upola manje nego u regionu", rekao je Kravčenko i dodao da je to postignuto, pre svega zahvaljujući tome, što NIS ima domaću naftu i stalno smanjenje troškova.

Povodom najave potrošača da će bojkotovati kupovinu goriva, generalni direktor NIS-a je rekao da je "ovo slobodna država i slobodan region" i da svako u tom pogledu može da čini što želi.

On smatra da bojkotovanje kupovine goriva ne bi bilo dobro, jer NIS i potrošači treba da sarađuju, istovremeno zamolivši za razumevanje uslova, zbog kojih je NIS odlučio da podigne cenu goriva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

19 h

Podeli: