Srbija

Utorak, 14.02.2012.

13:06

Devizne rezerve NBS 11,6 mlrd. EUR

Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju januara ove godine iznosile su 11,6 milijardi evra, saopštila je NBS.

Izvor: Beta

Default images

Najveći devizni prilivi prošlog meseca bili su po osnovu korišćenja kredita i donacija, a najznačajniji odlivi po osnovu manjeg izdvajanja obavezne rezerve banaka i plaćanja obaveza prema inokreditorima.

Neto devizne rezerve, odnosno rezerve umanjene za devizna sredstva banaka po osnovu obavezne rezerve, kao i za sredstva povučena od Međunarodnog monetarnog fonda krajem januara iznosile su 6,7 milijardi evra. Devizne rezerve NBS obezbeđuju pokrivenost novčane mase od 447 odsto, kratkoročnog duga u iznosu 1.791 odsto i istovremeno pokrivaju više od osam meseci uvoza robe i usluga, navela je centralna banka.

Trgovine devizama na međubankarskom deviznom tržištu u januaru iznosila je 1,8 milijardi evra i bila je za 281 miliona evra manja nego u prethodnom mesecu.

U januara je dinar oslabio prema evru za 1,3 odsto, a NBS na međubankarskom deviznom tržištu nije ni prodavala ni kupovala devize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

21 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: