Srbija i Slovenija grade u Rusiji

Četrdeset građevinskih firmi iz Slovenije i Srbije napravilo je konzorcijum u okviru kojeg planiraju zajednički nastup na ruskom i bliskoistočnom tržištu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2012.

12:16

Default images

Konzorcijum će službeno biti predstavljen danas u Beogradu.

’’Ovo nazivam reintegracijom regije na području graditeljstva’’, komentarisao je potpredsednik konzorcijuma Iztok Seljak. U konzorcijum je uključeno 15 slovenačkih preduzeća među kojima su navodno i Gorenje, MIK Celje, Trimo Trebnje te drugi.

Seljak je pojasnio kako u prvoj fazi neće biti klasičnih velikih građevinskih firmi poput Primorja, što ne znači da se ne mogu priključiti kasnije, u zavisnosti od finansijskog stanja preduzeća.

Pre gotovo godinu dana nešto slično sa građevinarima iz Srbije pokušali su se dogovoriti hrvatski građevinci, međutim, dogovor nikad nije formalizovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: