Dulić: Očistili Srbiju za 400.000€

Ministarstvo životne sredine Srbije za promociju akcije “Očistimo Srbiju” u 2011. izdvojilo je 412.286 evra, ali uz velike uštede.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 27.12.2011.

14:00

Default images

Prema rečima ministra Olivera Dulića, samo u jednom danu akcije uštedelo se oko 1,8 miliona evra jer su građani pokrenuti, između ostalog, i marketinškom kampanjom učestvovali u čišćenju životne sredine.

On je dodao da nijedan dinar nije trošen da bi se promovisale aktivnosti ministra ili politika ministarstva i mnogo je bilo važnije da se promoviše zaštita životne sredine kao univerzalna vrednost. Ministar je istakao da se, u delu "nestručne javnosti" osporavan, portal "Očistimo Srbiju" "isplatio prvog sekunda svog postojanja" i dodao da taj sajt ostaje kao dobar alat za upravljanje otpadom u Srbiji u budućnosti i potvrđuje da se investicije u nove tehnologije i u znanje isplati.

Podsećajući da je akcija "Očistimo Srbiju" pokrenuta u martu 2009. godine, on je istakao da je u poslednjih nekoliko godina napravljeno to da Srbija nikad nije bila čistija.

Dulić je naveo da u ovoj godini postignuto da se komunalni otpad u Srbiji prikuplja kod 77,3 odsto stanovništva, ističući da je tako pre roka prevaziđen plan da u 2014. godini 75 odsto stanovništva bude obuhvaćeno sistemom sakupljana otpada.

Prema njegovim rečima, u ovoj godini je započeta izgradnja 26 gradskih reciklažnih centara, tako da će Srbija naredne godine imati ukupno 33 gradska reciklažna centra.

Ministar je kazao da je Fond za zaštitu životne sredine u okviru akcije "Očistimo Srbiju" do sada lokalnim samoupravama i komunalnim preduzećima dodelilo oko 800 miliona dinara za sufinansiranje nabavke kanti, kontejnera, kamiona i druge komunalne opreme, kao i za uklanjanje divljih deponija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: