Kako krađa benzina puni džepove

Kriminalistička policija u Smederevu uhapsila šest osoba zbog pronevere i zloupotrebe položaja u Lukoilu Srbija i NIS-u.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 01.12.2011.

14:29

Default images

Svaki pimenjivao drugačiju metodu da bi zaradio.

Branislav S. iz Smedereva, poslovođa benzinske stanice NIS "Leštar 094" falsifikovao je naloge za uplatu pazara unoseći u njih iznose manje od stvarnog prometa, a razliku je zadržavao za sebe.

Tako je u julu i avgustu “zaradio” 3.737.450 dinara. Nije zaobišao ni Sindikat, pa je u prvih osam meseci ove godine, kao predsednik sindikalne podružnice NIS u Smederevu, falsifikovao odluke Izvršnog odbora. Branislav S. je na taj način sa računa podigao ukupno 993.000 dinara.

Uhapšen je i Goran B. (36) iz Smedereva koji je radio kao prodavac na benzinskoj stanici “Lukoil Srbija”. On je uspeo da u softveru fiskalne kase smanji cenu goriva, pa je kroz kasu evidentiran promet preko 4.000 litara goriva po nižoj ceni, a naplaćen po stvarnoj ceni.

Razliku u ukupnoj vrednosti od 510.797 dinara zadržao je za sebe.

Zloupotrebe su uočene i prilikom točenja goriva na benzinskoj stanici NIS "Carina 788", u periodu od decembra 2009. do marta ove godine.

Radnici benzinske stanice su, za proviziju od deset odsto omogućavali vozačima da, prilikom sipanja goriva, po službenom nalogu, u NIS-ove kamione, određenu količinu, obično 20 do 30 litara, sipaju u svoje privatne automobile ili u kante, a u dokumentaciji je evidentirano da je celokupna količina točena u rezervoare službenih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

13 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: