Tender za Jat u avgustu

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku trebalo bi početkom avgusta da raspiše tender za izbor strateškog partnera "Jat ervejzu", kaže Miodrag Miljković.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2011.

14:14

Default images

"Shodno akcionom planu koji je definisan sa privatizacionim savetnikom, Ministarstvo trenutno priprema raspisivanje javnog poziva za izbor strateškog partnera, tako da očekujemo da će već krajem ovog meseca, u toku sledeće nedelje, biti kompletirane sve aktivnosti", rekao je državni sekretar za vazdušni saobraćaj.

Javni poziv će, prema Miljkoviću, trajati oko dva meseca posle čega će biti pregledane prispele ponude.

"Na osnovu toga će se ući u pregovore sa potencijalnim strateškim partnerima", objasnio je MIjković.
Vlada Srbije je na sednici od 16. aprila 2010. usvojila zaključak o osnivanju nove aviokompanije, pošto su Radna grupa za poslovnu konsolidaciju "Jat ervejza" i menadžment te kompanije konstatovali da ona nije u stanju da posluje profitabilno.

Planirano je da se osnuje nova aviokompanija koja treba da preuzme ulogu nacionalnog avioprevoznika u strateškom partnerstvu sa nekom uspešnom stranom kompanijom.

Posle izbora strateškog partnera uslediće prenos imovine "Jata ervejza" i strateškog partnera u novu srpsku aviokompaniju. Ranije je najavljeno da bi stara kompanija mogla da nastavi da funkcioniše kao čarter avioprevoznik.

Na prvom tenderu 2008, za srpsku nacionalnu aviokompaniju nije bilo zainteresovanih. Za 51 odsto kapitala u "Jat ervejzu" tada je tražen 51 milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

19 h

Podeli: