Cane ostaje bez imovine?

Tužilaštvo za organizovani kriminal traži da se od Stanka Subotića Caneta oduzme 50 miliona evra. Sud zabranio otuđenje dva stana u Beogradu i kuće na Ubu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 02.07.2011.

00:38

Default images

Ukoliko krivično veće Posebnog odeljenja beogradskog Višeg suda, pred kojim je u maju 2008. godine počeo postupak, Subotić bi mogao da ostane bez 50 miliona evra.

Ovu cifru zatražio je zastupnik tužbe u svojoj završnoj reči, tvrdeći da je Subotić toliko stekao na nezakonit način, švercujući cigarete.

Veći deo novca, kako se tvrdi uložio je u kupovinu nekretnina, preduzeća, dok se jedan deo nalazi na računima u nekoliko švajcarskih banaka. Paralelno sa vođenjem krivičnog postupka, zbog tvrdnji da je Subotić sa ostalim optuženim, nelegalnom trgovinom cigaretama tokom 1995. i 1996. godine oštetio budžet Srbije, povedena je i finansijska istraga.

Da bi se sprečilo da deo imovine, za koju se znalo da pripada Subotiću bude prodat, sud je doneo privremenu meru obezbeđenja koja se odnosi na dva stana u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici i u Ulici kneza Miloša.

Ova naredba odnosi se i na porodičnu kuću na Ubu.

Prema onome što je finansijskom istragom do sada utvrđeno, Subotić je, kako se tvrdi, vlasnik poslovnog prostora u Knez Mihailovoj ulici, broj 24. Pored toga, navodno u jednoj zgradi u Ulici kneza Miloša poseduje šest stanova, površine od 31 do 164 kvadratna metra, dok na Dedinju u Užičkoj ulici ima vilu od 280 kvadratna metra.

U Ulici braće Krsmanović, Subotić je, prema podacima, vlasnik dve garsonjere i jednog trosobnog stana, dok u Srpskih vladara i Kameničkoj ulici ima dva poslovna prostora.

Poslovi

Kako je već pisano, Subotić je osnivač i vlasnik preduzeća EMI i "D trejd", koje se bave prodajom i distribucijom vina, papira, kao i nekretninama. Pored toga, suvlasnik je firme "Futura plus", trgovinske mreže kiosaka u jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da poseduje nekoliko hotela u Crnoj Gori, kao i imovinu u Švajcarskoj i na Kipru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: