Dačić: Sto odsto od ništa je ništa

Ideja decentralizacije Srbije je prihvatljiva ako ne ugrožava jedinstvo države i ako je korisna za sve gradove i opštine, kaže vicepremijer Ivica Dačić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 09.04.2011.

22:27

Default images

Dačić je izarazio sumnju da bi koncept koji promovišu Ujedinjeni regioni Srbije doneo podjednako dobrog i velikim i malim sredinama.

"Ako svaki grad i opština budu tražili određeni procenat izvornih prihoda, pitam se koja je korist od toga za moju Žitorađu ili Trgovište. Da im ostane i 100 odsto od onoga što se ubere na njihovoj teritoriji, oni opet nemaju od čega da žive", rekao je Dačić koji je i lider SPS-a.

On je dodao da decentralizacija nije prava ako će njome najviše dobiti samo Vojvodina, Niš, Kragujevac i Beograd.

On je rekao da je o tome razgovarao i s predsednikom URS-a Mlađanom Dinkićem.

Dačić je naglasio da je solidarnost osnovni princip funkcionisanja Evropske unije i to ilustraovao i najnovijom primerom Portugalije koja očekuje pomoć drugih članica da bi izašla iz ekonomske krize.

Ministar Dačić je kazao da ne vidi ništa sporno oko vraćanja imovine u vlasništvo lokalnih samouprava i da o tome treba razgovarati kako bi se našlo najbolje rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: