Srbijagas kupio 60 novih automobila

Javno preduzeće Srbijagas kupilo je nedavno čak 60 automobila za potrebe kompanije, a među kupljenim vozilima su i dva „audija A8“.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.12.2010.

23:47

Default images

Radi se mahom o automobilima “fijat punto” i “stilo”, kojih je 50, a među kupljenim vozilima je, pored dva „audija“, i automobili marke „škoda“.

Iako nije neobično da jedna kompanija s vremena na vreme obnavlja svoj vozni park, nije jasno zašto je ovom preduzeću potrebno 60 putničkih vozila.

List Blic navodi da iz Srbijagasa nije uspeo da dobije zvanično objašnjenje za koju namenu su kupljena ova vozila, zašto je potreban toliki broj putničkih vozila, kao ni koliko je nabavka koštala. Moguće je da su vozila kupljena po nešto nižoj ceni od tržišne.

Taj list je pokušao zato da sam dođe do sume koju je potrebno izdvojiti. Ako bi se uzele prosečne cene ovih automobila na tržištu, dolazi se do računice da je kompanija za ovaj izdatak trebalo da izdvoji ukupno blizu 500.000 evra, što nije mala svota.

Zapravo samo nabavka 50 novih „punta“ može da košta 350.000 evra. Ko će se sve voziti ovim automobilima, takođe nije poznato, tek zna se da kompanijski menadžment broji osmoro ljudi, pa je nemoguće da su vozila kupljena samo za njihove potrebe.

Poznavaoci prilika u kompaniji kažu da je bilo krajnje vreme da se vozni park obnovi nakon 12-13 godina, te da su zaposleni do sada vozili „zastave 101“. Ipak, u vreme kada vlada kriza, a srpska privreda veoma loše stoji, obično se pribegava štednji, pogotovu ako se zna da Srbijagas posluje sa gubitkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: