Barać: Luka nije kupljena po zakonu

Biznismen Milan Beko kupio je Luku Beograd "da bi je ugasio i prodao zemljište", izjavila je predsednica Saveta za borbu portiv korupcije Verica Barać.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2010.

14:06

Default images

Ona je kazala i da nije tačna tvrdnja da je ta kupovina bila potpuno u skladu sa zakonom.

Barać je za RTV B92 ocenila da je slučaj Luke Beograd "odličan primer sprege izvršne vlasti i tajkuna" i da je reč o špekulantskim poslovima.

Ona je navela da generalni plan iz 2003. godine, koji važi narednih 20 godina, potvrđuje da Luka tu ostaje i da se njeno zemljište uvećava za 10 hektara, a da je, kada su biznismeni Beko i Miroslav Mišković kupili Luku, plan odmah promenjen. "Ništa što je Beko rekao o luci Beograd nije tačno. To zaključujem na osnovu relevantnih dokumenata. To su sve špekulantski poslovi, a taj slučaj je odličan primer sprege izvršne vlasti i tajkuna", kazala je Baraćeva.

Prema njenim rečima, niko drugi u državi nije mogao da kupi ispod cene zemljište luke Beograd i da su osnovni problem u toj prodaji napravile državne institucije.

Osnovni problem u toj prodaji napravile su državne institucije, jer je država morala da vodi računa kome prodaje Luku i da vodi računa da prljav novac ne uđe u legalne tokove i da su prevareni i mali akcionari, kaže ona.

Luka Beograd je faktički ugašena, a bila je dobro preduzeće bez dugova, dok nisu došli novi vlasnici, ocenila je Baraćeva navodeći da je zbog takvog ekonomskog koncepta ekonomija doživela krah i da je sa njim povezano i finansiranje političkih stranaka.

Ona smatra da su uz vlast isti savetnici i tajkuni koji su bili i uz Miloševićev režim i da u Srbiji postoji kontinuitet sa tim vremenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: