Do posla na Koridoru bez tendera?

Direktorka Geoputa Milica Trifković je optužila direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka da je bez javnih tendera dodelio poslove Institutu za puteve i CIP-u.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.04.2010.

17:10

Default images

Ona tvrdi da Drobnjak deli poslove po svom nahođenju što je, kako kaže, čist kriminal. Zoran Drobnjak je prvo pristao da odgovara na naša pitanja u vezi sa optužbama direktorke Geoputa, a potom je zakazani intervju otkazao.

Poslovi za Koridor 10 i autoput južni Jadran se dele šakom i kapom kroz nameštanje tendera, tvrdi direktorka Geoputa Milica Trifković. Kao primer navodi posao za deonice Koridora 10 koji su dati Institutu za puteve i CIP-u, prema ličnom dogovoru sa direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom.

"Gospodin Drobnjak me je pozvao i rekao da bi bilo dobro da se ne pojavim na tenderu kao Geoput jer im je obećao. Da li on to mora, jer mu je neko rekao da mora, to ne znam, ali Institut za puteve je u teškom položaju i mora da im pomogne jer im je obećao“, kaže Trifkovićeva.

Ona kaže da su, kada bi se ipak, pojavili na tenderu, njene ponude bile i za oko milion evra niže, ali da poslove opet nije dobijala. Neke projekte je radila, ali samo posle primedaba koje je uputila Komisiji za zaštitu prava ponuđača i međunarodnim institucijama.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak je obećao da će za B92 prokomentarisati optužbe Milice Trifković. Imali smo i dogovoren susret u prostorijama Puteva Srbije, ali je preko sekretarice poručio da je hitno pozvan u Skupštinu i da će nam se naknadno javiti što nije učinio.



B92 nije uspeo da dobije komentar ni od predsednika UO Puteva Srbije Zorana Lilića koji nam je rekao da posao Upravnog odbora nije bavljenje tenderskom procedurom. Komentar na optužbe o nameštanju tendera smo tražili i od ministra Milutina Mrkonjića kome smo poslali pitanja, ali odgovori nisu stigli. B92 nije uspeo da dođe ni do direktora Instituta za puteve jer je on, kako nam je rečeno, na sastanku.

Za razgovor je bio raspoložen jedino direktor CIP-a Milutin Ignjatović. "Nikada se nije dogovarao, time se ne bavim, a izjave gospođe uopšte ne komentarišem, njeno je pravo da priča i izmišlja“, rekao je on.

Milica Trifković ipak ostaje pri svojim tvrdnjama i kaže da ju je Zoran Drobnjak uveravao da će i za nju biti posla. "Ja kažem je l' mogu na drugu ponudu, on kaže CIP-ova je, sve deonice su podelili, daćemo i tebi neki posao. To je kriminalno, nije mi jasno da to niko ne vidi“, smatra ona.

U Komisiji za zaštitu prava ponuđača nam je potvrđeno da je Geoput ulagao neke žalbe, ali o tome ništa precizno nisu želeli da nam kažu, jer je za izjave, kako su nam poručili, zadužen direktor koji nije bio u zgradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Krah Aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla je u aprilu ove godine ostvario samo 13.158 putnika (u istom mesecu prošle godine bilo ih je 67.152).

10:07

5.5.2024.

1 d

Podeli: