Zastava oružje napušta 464 radnika

U kragujevačkoj fabrici Zastava oružje za dobrovoljni odlazak uz socijalni program prijavilo se 464 radnika, od ukupno 2.582 zaposlenih.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

09:00

Default images

Predsednik samostalnog sindikata fabrike oružja Dragan Ilić je rekao da su se oružari izjašnjavali za tri opcije socijalnog programa i to uz otpremninu od 300 evra po godini staža ili naknadu za varijantu kada je radniku ostalo dve, odnosno pet godina do penzije.

Prema rečima Ilića, za dobrovoljni odlazak se izjasnilo najviše proizvodnih radnika, a najpopularnija je opcija "pet godina do penzije".

"Među oružarima koji su se prijavili za socijalni program je 64 invalida rada od ukupno 250 koliko ih je zaposleno u zaštitnoj radionici Namenske", rekao je Ilić.

U fabrici "Zastava oružje" je poslednji put organizovano izjašnjavanje o socijalnom programu 2005. godine kada je iz fabrike otišlo oko 900 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: