Poskupljuje grejanje za šest odsto?

Grejanje će poskupeti za šest odsto i to naverovatnije već u januaru, kažu u Udruženju toplana Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2010.

18:19

Default images

Uskoro bi moglo doći do poskupljenja daljinskog grejanja, u okviru dozvoljenog rasta cena grejanja, koje iznosi oko šest odsto, rekao je direktor Udruženja toplana Srbije Milovan Lečić.

Lečić nije mogao da precizira kada će doći do tog poskupljenja, ističući da to svaka toplana pojedinačno treba da dogovori sa lokalnim samoupravama, uz napomenu da je za poskupljenje grejanja uz odluku upravnog odbora neke od toplana neophodna i saglasnost gradskih i opštinskih vlasti.

On je objasnio da je godišnjim planom toplana predviđeno da cene grejanja u 2010. godini mogu da budu povećane za oko šest odsto i da već ima nekoliko zahteva toplana za poskupljenjem grejanja, tako da postoji mogućnost da one već sa januarskim računima obračunavaju veće cene grejanja.

Predsednik Udruženja toplana je naveo da su razlozi za poskupljenje grejanja povećanje cena goriva, kao i dugovi toplana za isporučene energente koji, kako je naveo, trenutno samo za mazut iznose ukupno oko milijardu dinara.

Prema njegovim rečima realno je da se može očekivati da će biti određenih problema u isporuci toplotne energije u drugoj polovini januara ili početkom februara, zbog nelikvidnosti toplana i njihove nemogućnosti da u predviđenim rokovima plaćaju svoje obaveze za isporučene energente dobavljačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: