Kanađani žele da grade HE na Limu

Kanadska kompanija „Rezervoar kapital“ planira izgradnju dve hidroelektrane na Limu, kod Prijepolja, ukupne snage 48 megavata.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.01.2010.

12:19

Default images

Potpredsednik te kompanije Nenad Radoja kaže da se trenutno rade studije izvodljivosti o izgradnji protočnih hidrocentrala "Brodarevo 1" i "Bordarevo 2".

U kanadskoj komaniji kažu da, ukoliko studije izvodljivosti budu pozitivne, tokom ove godine bi trebalo da počne izrada dokumentacije za hidroelektrana, u koje će biti investirano oko 150 miliona dolara.

Za potrebe izrade studije izvodljivosti do sada su obavljena brojna ispitivanja, geofizička, geološka, hidrološka i ekološka, a sve podatke do kojih se došlo analiziraće ekonomisti i energetičara, naveli su u Rezervoar kapitalu.

Direktorka „Rezervoar kapital“ korporacije Miljana Vidović kazala je da ta kompanije trenutno konkuriše za više hidroenergetskih projekata u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Kroz svoju drugu ćerku kompaniju, „Rezervoar kapital“ korporacija poseduje prava za geološka istraživanja osnovnih i prelemenitih metala na devet lokacija u Srbiji, navela je Vidovićeva.

Prema podacima sa kompanijskog sajta, „Rezervoar kapital korporacija“ dobila je energetske dozvole za izgradnju elektrana na Limu u januaru 2009. godine. U kompaniji su naveli da je od dobijanja energetska dozvola do početka izgradnje potrebno dve godine, a sama izgradnja će trajati još četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: