Srbija

Četvrtak, 20.12.2007.

17:50

"Goša" najbolji izvoznik u 2007.

Najbolji izvoznik u 2007. godini, prema izboru Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), je FŠV "Goša".

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Fabrika šinskih vozila iz Smederevske Palanke postala je u januaru ove godine članica grupacije slovačke kompanije ŽOS "Trnava" i povećala izvoz za više od 60 odsto u odnosu na lane, pre svega u zemlje Evropske unije.

Povodom nagrade za izvoznika godine generalni direktor FŠV "Goša" Marijan Čapković je rekao da su posle preuzimanja fabrike šinskih vozila, krajem januara ove godine, zadržali postojeći i pokrenuli i novi program proizvodnje teretnih vagona u čemu "ŽOS Trnava" već ima veliko iskustvo.
"Veoma smo ponosni što smo zajedničkim snagama i zaista velikim uloženim radom svih zaposlenih u 'Goši' uspeli da dobijemo tako veliko i značajno priznanje najboljeg izvoznika u Srbiji".

Nagradu u kategoriji malih i srednjih preduzeća dobila je firma "Spektar" iz Gornjeg Milanovca, dok je za osvajanje novog tržišta nagradu dobila kompanija "Trikotaža Ivković".

Nagradu za najbolji izvozni proizvod dobila je beogradska fabrika "Fudlend".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

23 h

Podeli: