Srbija

Petak, 07.09.2007.

10:05

Treća faza radova u Erport sitiju

U biznis parku Erport siti na Novom Beogradu završena je druga faza radova i do sada je uloženo 50 miliona evra.

Izvor: Beta

Default images

Izvršni direktor Erport sitija Gili Dekel je, otvarajući treću fazu radova, kazao da su do sada završene četiri zgrade na oko 40 hiljada kvadratnih metara.

U svakoj sledećoj fazi biće uloženo još oko 20 do 30 miliona evra, a u planu je da taj prostor na 120 hiljada kvadratnih metara bude završen za četiri do pet godina, kazao je on. U okviru Erport sitija planirana je i izgradnja hotela visoke kategorije, a u planu je i izgradnja rezidencijalnih objekata i stanova.

Kompanija „Afrika Izrael”, koja je većinski vlasnik projekta planira dalja ulaganja u Srbiju, a nivo investicija zavisiće od poslovnih mogućnosti i raspoloživog zemljišta za gradnju.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da je to jedna od najvećih grinfild investicija u Srbiji i celoj istočnoj Evropi, podsećajući da je OECD prošle godine proglasio Erport siti za najveću grinfid investiciju u regionu. On je kazao i da je dobro što se u tom kompleksu nalaze najveće multinacionalne kompanije, kao što su Telenor, Cisko, Proktor end Gembl, Ju es stil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

23 h

Podeli: