Ikarbus izvozi minibuseve u Italiju

Beogradska fabrika autobusa Ikarbus izvešće do kraja septembra 20 minibuseva u Italiju, ukupne vrednosti 2,4 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2007.

08:26

Default images

"Proizvodnja minibuseva za italijansko tržište u saradnji sa fabrikom Bredamenarinibus iz Bolonje je prvi rezultat ugovora o desetogodišnjem strateškom partnerstvu Ikarbusa i te italijanske firme", kazao je generalni direktor Ikarbusa Srećko Nijemčević.

On je prilikom predstavljanja minibusa sa 10 sedišta kazao da je predviđeno da se do kraja godine izveze ukupno 50 vozila u Italiju, a od 2008. do 2017. godine će na osnovu partnerstva biti isporučivano po 200 autobusa godišnje.

"Pri kraju je izrada prototipa još jednog autobusa u saradnji sa Italijanima, a evropskim kupcima će 15. novembra na sajmu u Veroni biti predstavljeni i Ikarbusov niskopodni zglobni autobus i međugradski autobus sa italijanskim dizajnom", najavio je Nijemčević.

On je dodao da je Ikarbus izradio novo ambulantno vozilo koje će se u beogradskoj fabrici proizvoditi po licenci francuske kompanije TIB iz Brezola.

Pripremljen je početak serijske proizvodnje, kazao je Nijemčević, kako bismo mogli da učestvujemo na konkursima Ministarstva zdravlja Srbije, koji se uskoro očekuju.

Predstavnik Bredamenarinibusa Anđelo Solmi kazao je da su Ikarbus izabrali za partnera pošto je dokazao da može da proizvodi vozila u skladu sa najvišim evropskim standardima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: