Naša junetina ide u Evropu

Juneće meso iz naše zemlje spremno je za put u EU, prvo u Italiju i Grčku, a potom i u druge zemlje.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2006.

13:05

Default images

Nakon što je pre mesec dana Generalni direktorat za zaštitu potrošača EU prvi put prihvatio listu objekata koji ispunjavaju sve uslove za izvoz svežeg mesa iz Srbije, ovdašnji klaničari već su ugovorili velike poslove.

Direktor Republičke uprave za veterinu Dejan Krnjaić kaže da će prve pošiljke junetine krenuti iz jagodinskog “Juhora”.

"Postignut je veliki rezultat i to je potvrda da je Srbija prepoznata kao država koja svojim nadzorom, preko nadležnih službi, osigurava jednak stepen bezbednosti hrane životinjskog porekla potrošačima i u Srbiji i EU", kazao je Krnjaić, napominjući da je već znatno povećan broj teladi u tovu što pokazuje da su ovdašnji klaničari svesni da je to izuzetna poslovna prilika.

Očekuje se, dodao je, da će Evropa imati razumevanja i da nam neće smanjiti kvotu od 10.000 tona za izvoz junećeg mesa.

Proširenje liste klanica koje će moći da izvoze u EU je prilika da se kvota bolje iskoristi, a očito je i da su klanice motivisane da ulažu u proizvodnju za izvoz, jer je goveđe meso skuplje u Uniji nego u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

20 h

Podeli: