Srbija

Utorak, 25.09.2007.

08:59

Domeni .RS od 5 do 10 evra

Registracija novih internet domena ".rs" koštaće između pet i deset evra po godini, kaže član UO RNID-a Slobodan Marković.

Izvor: Beta

Default images

Centar za razvoj interneta pripremio je nacrt dokumenata koji će regulisati registraciju novog internet domena Srbije (.rs). U saopštenju Centra se podseća da je Registar nacionalnog internet domena (RNID) ranije najavio da nacrt predviđa da će se novi domen Srbije označavati sa ".rs".

Domeni će se registrovati putem ovlašćenih registara i proces će biti automatizovan pa je predviđeno da od momenta podnošenja zahteva do registracije ne treba da prođe više od 24 sata.

Svi zainteresovani za učešće u javnoj raspravi mogu da preuzmu dokumenta i formular za slanje komentara na sajtu registra koji se nalazi na adresi www.rnids.yu.

U dokumentu se reguliše ko će moći da registruje ".rs" domen, kako će se odvijati proces prelaska sa sadašnjih ".yu" na nove domene i kako će se rešavati eventualni sporovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

20 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

4 h

Podeli: