Region

Sreda, 07.09.2016.

12:07

Uber u Hrvatskoj - godinu dana posle

Posle godinu dana poslovanja u Hrvatskoj, Uber uskoro namerava da se proširi i na Sloveniju. A iz kompanije kažu da su zadovoljni poslovanjem u Zagrebu.

Izvor: SEEbiz

Uber u Hrvatskoj - godinu dana posle
(Foto: Getty images)

To je potvrdio regionalni direktor Ubera za jugoistok Evrope Davor Tremac u razgovoru za STA. On se nada da će poslovanje kompanije u Sloveniji početi do kraja godine i ne očekuje posebne otpore.

"Iskustva iz Hrvatske su pozitivna. Na početku je bilo malo negodovanja klasičnih taksista, ali ih sada sve više prelazi kod nas. Mi nismo konkurencija taksistima nego se suprotstavljamo načinu razmišljanja da svako mora imati svoj automobil“, objasnio je Tremac.

Prema njegovim rečima, u Zagrebu preko Uberove platforme usluge prevoza nude vozači različitih profila, među njima nezaposleni i penzioneri koji tako dobijaju priliku za dodatnu zaradu.

Samo trećini je to glavni izvor prihoda, a Uberom se štedi na benzinu, parkingu i gumama, dodao je Tremac. On kaže da se u Zagrebu Uber povezuje s javnim prevozom i želi da bude dostupan na svim stanicama javnog prevoza, a koristi ga već 65 odsto putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

10 h

Podeli: