"Imamo Đokovića, to je dokaz da možemo"

Potpredsednik hrvatskog koncerna Agrokor Ante Todorić izjavio je da je Agrokor pokazao da se vrednim i upornim radom može postići uspeh.

Region

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

13:53

Foto: Thinkstock

Agrokor je najveća trgovinska kompanija u regionu‚‚a koju radi 60.000 zaposlenih, od čega je 4.000 visokoobrazovanih ljudi mlađih od 40 godina, izjavio je Todorić na Sarajevo biznis forumu.

Govoreći o uspehu hrvatske kompanije, koja se s vremenom proširila i razvila u celom regionu, Todorić je kazao da na takvo pitanje kaže da su jednostavno radili

“Šta je radio Agrokor? Radili smo 24 sata svakoga dana i dokaz smo da se može uspeti”, rekao je on.

“Mi smo najveći investitor u poljoprivredu u regionu. Nekada je naša poljoprivreda vukla Evropu, Amerikanci su dolazili i učili se šta je poljoprivreda kod nas, sada je obrnuto, ali može se promeniti”, smatra Todorić, sin osnivača i vlasnika Agrokora Ivice Todorića, koji je već godinama na rukovodećim pozicijama u porodičnoj kompaniji.

Na pitanje šta je Agrokoru potrebno od politike, Todorić je kazao da je politika tu da napravi dobar politički okvir, da dobro prezentuje zemlju da ima dobar kreditni rejting.

“To je ono što nam treba od politike, ostalo mora da napravi Agrokor”, kazao je on.

Todorić je kazao da je to što u svakoj zemlji regiona postoji vrhunski proizvod, bez obzira na to da li je to Novak Đoković kao prvi teniser sveta ili Agrokor kao najveći trrgovac u region,u dokaz da ovaj region vredi i da može do uspeha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: