Radnici se izborili: Posao za decu i žene

Sindikat vozača i saobraćajnih radnika zagrebačkog javnog prevoza pohvalio se da će prilikom zapošljavanja prednost imati nijihova deca i supružnici.

Region

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

14:06

Default images
Foto: Thinkstock.com

Preduzeće "Zagrebački električni tramvaj (ZET)", koje upravlja javnim gradskim prevozom u prestonici Hrvatske, dogovorio se sa upravom da prednost pri zapošljavanju u ZET-u imaju deca ili supružnici njihovih radnika.

Na zahtev Sindikata upućen Upravi filijale i Upravi Zagrebačkog Holdinga već je zaposlen veći broj parkirača i vozača autobusa, gde se u dobroj veri vodilo briga o rodbinskim odnosima.

Sindikat je istakao da nastavlja pritisak za zapošljavanje još određenog broja vozača autobusa, parkirača, vozača tramvaja i drugih radnika koji su neophodni za funkcionisanje filijale u celosti.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nije krio iznenađenje na ovu vest, ocenivši "protivustavnim i protivzakonitim" potez Sindikata vozača i saobraćajnih radnika ZET-a.

"Ja ne mogu da verujem da je to napravljeno jer je to protivustavno i protivzakonito", odgovorio je Bandić kada je saznao da je Sindikat ZET-a objavio dogovor o prednostima pri zapošljavanju.

"Ustavno je pravo svakoga da ravnopravno konkuriše za svako mesto i za posao. Ako su to uradili, to je neozbiljno i neodgovorno. Ne može se to raditi. To je suludo i neodgovorno. Ne verujem da je to to", rekao je Bandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: