Prva rata, auto-put ka Srbiji kreće

Crnogorska vlada uplatila je prvu ratu avansa od 81 milion evra kineskoj kompaniji Čajna roud end bridž korporejšn za prioritetnu deonicu auto-puta Bar-Boljare.

Region

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2015.

09:22

Default images
Foto: Thinkstock

Nadležni u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva potvrdili su agenciji MINA-biznis da će vlada, pri uplati istog iznosa avansa do kraja meseca za drugu ratu, poštovati sve ugovorom predviđene obaveze.

Vlada je ranije saopštila da prva rata avansa od deset odsto od ugovorene cene za projektovanje i izgradnju iznosi 80,95 miliona i da će istu vrednost imati i druga rata avansa.

Kapitalnim budžetom za ovu godinu za auto-put Bar-Boljare predviđeno je 206 miliona evra, a pripremni radovi na auto-putu trebalo bi da počnu u aprilu, preneo je sajt CDM.

Kapitalni infrastrukturni projekat vredan je 809,6 miliona evra, od čega je kredit Eksim banke oko 687 miliona evra. Kredit je odobren na 20 godina, uz grejs period od šest godina i godišnju kamatnu stopu od dva odsto.

Prioritetna deonica duga je 41 kilometar. Cena je 19,7 miliona evra po kilometru i definišu je objekti na trasi.

Ugovor o projektovanju i izgradnji prioritetne deonice auto-puta potpisan je s kineskim kompanijama CRBC i Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: