Region

Četvrtak, 27.12.2012.

12:16

Olbrajtova odustaje od Pošte Kosova

Kompanije bivše američke državne sekretarke se, po pisanju prištinskog lista Zeri, povlači iz privatizacije Pošte i telekoma Kosova (PTK).

Izvor: Zeri

Default images

Kako prenosi prištinski list kompanija Kapital menadžment na čijem čelu je Medlin Olbrajt se povukla iz trke za PKT iz ekonomskih razloga.

S druge strane, zvaničnici kosovskog Ministarstva za ekonomski razvoj kažu da do sada nemaju nikakvu indikaciju o povlačenja iz trke Olbrajtove kompanije iz procesa za privatizaciju PTK-a.

Nedavno je i američki list Njujork tajms pisao o privatizaciji kosovske Pošte i Telekoma. Ugledni list je tada pisao da se premijer Kosova Hašim Tači nalazi na velikim mukama jer su glavni konkurenti za kupovinu PKT dve američke kompanije koje vode bivši američki zvaničnici - kompanija bivše američke državne sekretarke Olbrajt i firma za koju lobira bivši specijalni izaslanik SAD za Kosovo Džejms Perdju.

I Olbrajtova i Perdju imaju imaju na Kosovu status heroja zbog uloge u vojnoj intervenciji NATO 1999, zbog čega, kako piše list, Tačiju mora da donese tešku odluku da li će novi vlasnik kompanije PTK biti Olbrajt kapital menadžment ili Perdjuov konzorcijum Tvelv hormbims S.a.r.l/Avisena kapital.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: