Merkator sad neće pod kapu Agrokora

Uprava Merkatora više ne podržava prodaju hrvatskom Agrokoru, nakon što je utvrdila da su se iz konzorcijuma povukli EBRD i IFC.

Region

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2011.

19:36

Default images

Nakon što je utvrdila da su se EBRD i IFC povukli iz konzorcijuma za kupovinu Merkatora, u kome su bili sa hrvatskim Agrokorom, uprava Merkatora je saopštila da više ne podržava prodaju Agrokoru kao jedinom kupcu.

Kompanija je navela da je spremna da to ponovo učini ukoliko bar jedna od međunarodnih institucija bude učestvovala u kupovini.

Uprava Merkatora je saopštila i da "zbog izostanka predviđenih ključnih ugovornih strana, nije moguće sklopiti dovore za zaštitu interesa Merkatora, što je sa njegove strane bio preduslov za sprovođenje aktivnosti podrške prodajnom procesu".

Merkator dodaje i da je spreman da ponovo prouči mogućnost te podrške, ukoliko član konzorcijuma kupaca, sa Agrokorom, bude bar jedna od međunarodnih finansijskih institucija, EBRD ili IFC.

Ukoliko EBRD ili IFC budu želeli da neposredno postanu vlasnici važnijeg dela akcija Merkatora, on je spreman da im omogući pun detaljni pregled njegovog poslovanja i finansijskog stanja poslovne grupe Merkator.

S obzirom da je stabilizacija vlasničke strukture u Merkatoru jedan od njegovih interesa, uprava Merkatora je odlučila da sprovede i dodatne aktivnosti koje će pomoći prodajnom postupku.

Shodno tome će, najkasnije do 5. decembra, biti objavljeni dodatni podaci o kreditnom portfelju Merkatora i njegovim nekretninama, dok će do 1. januara 2012. godine, Merkator ponovo izvesti ocenjivanje svih njegovih nekretnina, uz pomoć ovlašćenog cenitelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: