Region

Sreda, 11.04.2007.

12:40

Kroacija Erlajns kupuje nove avione

Hrvatska nacionalna aviokompanija Kroacija Erlajns obnoviće flotu sa četiri nova aviona Dash-Q400 kanadskog Bombardiera.

Izvor: Poslovni.hr

Default images

Pomoćnik glavnog direktora kompanije Miljenko Radić kaže da će oni zameniti tri aviona ATR-42 koji primaju 48 putnika, dok Dash-Q400 može prevesti između 70 i 78 putnika. Dve letelice će stići na proleće iduće godine, a preostala dva trebala bi 2009. godine.

Kroacija Erlajns planira da postane vodeći avioprevoznik na području bivše Jugoslavije. U sklopu takvog poslovnog razmišljanja, čelnici kompanije su pre pola godine boravili u Crnoj Gori, a održano je i nekoliko sastanaka sa predstavnicima Jata.

Ovaj avion spada među najmodernije u svojoj klasi, a nedavno ga je naručila i luksemburška kompanija Luksair, koja će za tri nova aviona platiti 75,5 miliona dolara. Bombardier je do sada isporučio 140 letelica, a ima narudžbine za još 215 aviona. Inače, slovenačka Adria Ervejz je pre mesec dana potpisala sa Bombardierom ugovor o nabavci dva aviona CRJ900 sa 86 sjedišta, kakve je naručio i makedonski MAT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

4 h

Podeli: