Srbija

Sreda, 07.09.2016.

08:26

Kinezi ne odustaju od Singente, čekaju do novembra

Kineska državna kompanija Čajna nešnel kemikal grup produžila je važenje svoje ponude za preuzimanje švajcarskog proizvođača pesticidica Singente do novembra.

Izvor: Tanjug

Kinezi ne odustaju od Singente, čekaju do novembra
Foto: Thinkstock

Ponuda "teška" 43 milijarde dolara je sada otvorena do 8. novembra, navodi se u saopštenju kineske kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

Kako podseća francuska agencija, ponuda za preuzimanje svih akcija Singente, predstavljena prvi put u februaru, isticala je 13. septembra.

Američki nacionalni regulator za bezbednost je prošlog meseca odobrio ovo spajanje, nakon čega su dve kompanije saopštile da je potreban još niz odobrenja antimonopolskih regulatora širom sveta kako bi se realizovala akvizicija.

Švajcarska Singenta je tri puta prošle godine odbila ponudu rivalskog Monsanta za preuzimanje da bi nakon toga prihvatila ponudu kineske kompanije.

Singenta sa sedištem u Bazelu je preporučila u februaru akcionarima da prihvate gotovinsku ponudu Kem Čajne.

Kako je izvestio Frans pres, menadžment Singente je ocenio da "predložena transakcija uvažava interese svih akcionara", i da će ovaj posao "omogućiti dalju ekspanziju prisutnosti kompanije na tržištima u usponu, posebno u Kini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

22 h

Podeli: