Amazon dobio dozvolu FAA za dronove

Gigant u onlajn trgovini Amazon dobio je dozvolu da testira u SAD letove dronovima koji bi na kraju mogli da mu omoguće isporuku proizvoda svojim klijentima.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2015.

14:05

Default images
Foto: Thinkstock.com

Američka Federalna agencija za avijaciju (FAA) precizirala je da je dodelila "eksperimentalnu" licencu Amazonu kako bi mu omogućila napredak u "istraživanju i razvoju" i "obuku ekipa".

Dozvola je dodeljena pod određenim uslovima, precizirala je FAA, a preneto je danas na veb portalu ćallenges.fr.

Dronovi kojima upravlja Amazon moći će da lete samo danju, na nadmorskoj visini od 112 metara i da budu u vidnom polju pilota koji treba da bude vlasnik licence.

Amazon će morati i da pruža mesečne podatke FAA-u o broju letova i njihovom trajanju i da signalizira i najmanju anomaliju registrovanu tokom leta, objavila je FAA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: