Jahu pati zbog displej reklama

Američki Intel u drugom kvartalu prihodovao je 13,8 milijardi dolara i imao neto dobit od 2,8 milijardi dolara što je 40 odsto više nego u istom periodu 2013.

Izvor: B92

Sreda, 16.07.2014.

12:52

Default images

Sa druge strane, drugi američki gigant, internet kompanija Jahu, vlasnik jednog od najposećenijih sajtova u SAD, zabeležila je pad profita u prvom fiskalnom tromesečju od 19 odsto na godišnjem nivou, zbog slabih prihoda od displej reklama.

Intel je ostvario poslovnu dobit od 3,8 milijardi dolara i zaradu po akciji od 0,55 dolara. Kompanija je ostvarila približno 5,5 milijardi dolara u gotovini od poslovnih poduhvata, platila je dividende u iznosu od 1,1 milijardu dolara i iskoristila je 2,1 milijardu za otkup 74 miliona akcija.

"Naši rezultati u drugom kvartalu pokazali su snagu naše strategije ka proširenju opsega Intel tehnologija od data centara preko PC računara do Internet stvari", rekao je izvršni direktor kompanije Intel Brian Krzanić.

Intel je najavio da namerava da vrati više novca deoničarima smanjenjem svog bilansa kroz povećanje otkupa deonica. Tokom poslednje decenije Intel je vratio gotovo 90 milijardi dolara deoničarima putem dividendi i otkupa deonica.

Direktor Jahua Marisa Mejer izrazila je razočarenje kvartalnim rezultatima i naglasila da će displej reklame ostati u ponudi kompanije koja se nalazi u prelaznom periodu i potrebne su joj investicije, preneo je Interfaks.

Jahu je saopštio da je neto profit u periodu april-jun 2014. dostigao 269,7 miliona dolara ili 26 centi po akciji, u poređenju sa 331,2 miliona ili 30 centi po akciji, u istom periodu prošle godine.

Ukupni prihodi smanjeni su četiri odsto, sa 1,14 milijardi dolara na 1,08 milijardi. Cena akcija Jahu je je tokom trgovanja na berzi u Njujorku u utorak pala 2,2 odsto.

Odlazak na plaćene reklame, ne računajući troškove za internet saobraćaj, doneo je kompaniji sedam odsto manje nego u istom periodu lane. Cena displej oglašavanja smanjena je 24 odsto. Prodaja pretraživačkog biznisa povećana je šest odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: