"LDP traži povlačenje rebalansa"

Poslanik Liberalno demokratske stranke Bojan Đurić izjavio je da će LDP iskoristiti svako sredstvo da natera predlagače da povuku predlog rebalansa budžeta.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

16:53

Default images

"U ime LDP i kao član skupštinskog Odbora za finansije zatražiću hitnu sednicu Odbora i javno saslušanje autora rebalansa zato što javnost mora da vidi koliko je katastrofalan taj predlog", najavio je Đurić.

On je ocenio da je predlog rebalansa duboko nepravedan i sebičan i da predstavlja nabacanu gomilu brojeva za koju i predlagači znaju da je
bilans stanja države koja ubrzano propada i da zato ne sme da prođe mimo javnosti.

"Situacija u javnim finansijama je sve gora i pogrešna politika nove Vlade, udar na Narodnu banku, loš rebalans, već nas koštaju na svakom koraku, uključujući i troškove sve bržeg zaduživanja", ukazao je Đurić i naveo da je u četvrtak država ušla u novo zaduženje, prodavši trogodišnje državne zapise u vrednosti od 10 milijardi dinara po rekordnoj stopi od 16 odsto.

Đurić je ocenio da ne sme da prođe rebalans u kome, na primer, država planira da potroši pet puta više para za "razvoj lovstva" nego za rad sa talentovanim učenicima i gde se novac usmerava prema partijskim potrebama i izvorima političke korupcije vladajućih stranaka.

"Nema budućnosti za društvo koje će dve vlasti, prethodna i sadašnja, u ovoj godini naterati u pet milijardi evra zaduženja za deficit i vraćanje starih dugova, a onda za stručno usavršavanje nastavnika izdvojiti samo 30.000 evra, za Fond za mlade talente šest miliona evra, za studentski standard 30 miliona evra, dok se za subvenciju propalim Železnicama troši čak 120 miliona evra, a za pokrivanje gubitaka Srbijagasa preko 200 miliona evra", istakao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: