Lukšić: Ne odustajemo od autoputa

Crnogorski premijer Igor Lukšić kaže da Vlada neće odustati od projekta izgradnje autoputa Bar-Boljari, odnosno puta od juga Crne Gore do granice sa Srbijom.

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2012.

13:50

Default images

On je podsetio da je Vlada odobrila izradu tehničke studije o opcijama realizacije projekta autoputa. Lukšić je naveo da je objavljen i poziv za pokazivanje interesa za angažovanje konsultanta koji bi izradio tehničku studiju i elaborate.

Lukšić je naveo da bi nakon te analize Evropska investiciona banka bila veoma raspoložena da obezbedi sredstva za gradnju autoputa. “U narednih nekoliko godina treba da se borimo da što više sredstava izvlačimo iz Evrope za naš projekat, što je jedini način da, sa postojećim potencijalom, izgradimo autoput” , kazao je on.

Lukšić istakao da je u toku razmatranje dostavljenih ponuda za konsultanta.

Premijer je naveo bi do kraja juna konsultant trebalo da predloži opcije izgradnje autoputa, nakon čega će Vlada razmatrati opcije o objavljivanju tendera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: