Teško vreme, vlada bez novog aviona

Država ni sledeće godine neće kupiti novi avion za prevoz članova Vlade, iako je za to izdvojeno 30 miliona evra u predlogu budžeta, saznaju Novosti.

Izvor: Novosti

Petak, 23.12.2011.

11:12

Default images

Prema našim informacijama, vladajuća koalicija planira amandmanom da izbriše tu stavku iz državne kase jer nova letilica ne može biti na listi prioriteta tokom globalne krize.

Ali, čak i da formalno ostane kao fiktivni deo u državnoj kasi, novi državni avion se, kako nas uveravaju u Vladi, neće kupovati. Novac za istu namenu bio je predviđen i ovogodišnjom državnom kasom, ali su na Vladinoj ”pisti” ostala samo dva stara aviona - ”falkon” i ”lir džet”. Tamara Stojčević, generalni sekretar Vlade, koja je zadužena i za ”stezanje kaiša” u Nemanjinoj 11, očekuje da se trošak za avion precrta iz konačne verzije budžeta:

"Inicirali smo donošenje odluke o odlaganju kupovine aviona. Smatramo da sad nije vreme za to", rekla nam je Stojčevićeva.

I pored uštede zbog ”skresanih krila”, ceo državni aparat će u narednoj godini potrošiti 200 miliona dinara više za službena putovanja nego tokom 2011.

Srpski ministri će sa svojim delegacijama u proseku putovati isto kao ove godine. Najviše novca za tu namenu potrošiće Ministarstvo odbrane - 1,6 milijardi dinara, a sledi Ministarstvo policije sa odvojenom milijardom za ”kilometražu”.

Budžet premijera Mirka Cvetkovića za putovanja je oko 6,5 miliona dinara, vicepremijerka Verica Kalanović dobija oko dva, a Jovan Krkobabić 1,3 miliona dinara.

Od ministara će, po prirodi posla, najviše da putuje Vuk Jeremić čije je ministarstvo inkasiralo 134 miliona dinara za letove širom planete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: