Bez promene budžeta za 2008.

Ministar finansija Mirko Cvetković ponovio je stav da Predlog budžeta za 2008. godinu ne treba menjati.

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2007.

18:17

Default images

Cvetković je izjavio da "da čvrsto stoji na stanovištu" da postojeći Predlog budžeta za sledeću godinu ne treba menjati i da eventualno popuštanje sindikatima koji traže povećanje plata može biti samo u okviru već odobrenih sredstava kao posledica racionalizacija u tim oblastima.

On je ocenio da su zahtevi zaposlenih u prosveti i javnoj upravi neopravdni jer su njihove plate prema ocenima većine ekonomskih analitičara na gornjoj granici onoga što privreda može da istrpi i da se mora istrajati na postavljenoj projekciji budžeta.

Da se uštede kroz racionalizaciju mogu postići i na račun toga povećati zarade, pokazuje i to što je budžet za 11 meseci u suficitu od 37 milijardi dinara, iako je budžetom bio predviđen deficit od 13 milijardi dinara, naveo je Cvetković.

“Budžet za 2007. će biti završen sa suficitom”, kazao je on, ali nije precizirao koliki bi on mogao da bude i istakao da će to zavisiti od toga da li će u njega biti uključeni prihodi od treće licence mobilne telefonije ili ne.

Cvetković je priznao da je suficit u ovom trenutku “malo veštački”, s obzirom na to da je u njega uključen taj prihod.

Ministar finansija je ponovio da je Predlog budžeta za 2008. iz parlamenta bio povučen iz čisto proceduralnih razloga, kao i da je sada ponovo vraćen u republički parlament tako da se rasprava o budžetu očekuje u ponedeljak, 10. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: