Tek što je predstavljen, a već je gotovo rasprodat

Aston Martin je blizu toga da ispuni prodajni plan za prvu godinu proizvodnje novog modela Vantage, koji je imao premijeru sredinom ove sedmice.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

14:26

Tek što je predstavljen, a već je gotovo rasprodat

Naime, Aston Martin je prilikom predstavljanja automobila objavio da je otvorio i knjigu narudžbina za Vantage koji na domaćem, britanskom tržištu košta od 120.900 funti, dok je početna cena automobila u Nemačkoj 154.000 evra.

Samo nekoliko dana kasnije, prvi čovek Aston Martina, Endi Palmer, saopštio je da je u međuvremenu Vantage predstavljen brojnim kupcima na privatnim prezentacijiama i da je oko 80% klijenata već naručilo svoj primerak.

“Većina planirane proizvodnje za narednu godinu već je rasprodata”, izjavio je Palmer za Blumberg, ali nije otkrio koliki je broj vozila u pitanju.
Novi Vantage je ključni model u naporima Aston Martina da proširi ciljnu grupu kupaca kako bi bio konkurentniji proizvođačima kao što su Porsche, sa jedne, i Ferrari sa druge strane.

“Ono što smo želeli da postignemo novom generacijom ovog automobila je da on izgleda privlačnije, mladalački i kul”, objašnava šef britanske kompanije.

Novi Vantage za pogon koristi twin-turbo 4.0 V8, razvijen u nemačkom AMG-u. Motor je iste snage kao onaj u Aston Martinu DB11 (510 ks), dok maksimalni obrtni moment iznosi 685 Nm.

Prema fabričkim podacima, automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,6 s, dok je maksimalna brzina 313 km/h.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: