Nirburgring će ponovo dozvoliti brzinske rekorde

Menadžment čuvene nemačke trkačke staze najavio je izmene koje će doprineti poboljšanju bezbednosti i omogućiti da se na toj pisti ponovo voze rekordni krugovi.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2015.

07:48

Default images
Ošteæena ograda na mestu gde je automobil uleteo u publiku (Screenshoot)

Nirburgring je uveo ograničenja maksimalne brzine i zabranu postizanja brzinskih rekorda u junu nakon nesreće koja se dogodila u martu tokom trke VLN Endurance šampionata.

Tada je Nissan GT-R izleteo sa staze, preleteo preko zaštitne ograde i usmrtio jednog gledaoca: Da bi se na stazi ponovo vozilo masksimalnim brzinama, rukovodstvo planira 16 izmena kojima će unaprediti bezbednost vozača i publike. Modifikacije će biti izvršene tokom zimske pauze, u periodu od novembra do marta.

Izvršni direktor staze, Karsten Šumaher, otkrio je da će, između ostalog, biti poboljšana bezbednost na krivini Flugplatz, na kojoj se dogodila tragedija.

"Na osnovu detaljnih ispitivanja tog dela staze, zaključili smo da je potrebno obnoviti 500 metara kolovoza čime ćemo eliminisati nekoliko neravnina nastalih tokom višegodišnje upotrebe piste", kazao je Šumaher.

Druge bezbednosne modifikacije uključuju postavljanje viših zaštitnih ograda.

Ako se planirane izmene sprovedu u zimskom periodu, nove rekorde na Nirburgringu možemo očekivati već na proleće 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: