Renault predstavio niskobudžetni model Kwid od 4.200 €

Francuski proizvođač pojačava konkurenciju u segmentu automobila niže klase. Iako je pre svega namenjen indijskom i drugim tržištima u razvoju, Renault Kwid je zamišljen kao globalni model koji bi u Evropi trebalo da se prodaje pod značkom Dačije.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2015.

09:52

Default images

Mada na maski hladnjaka nosi oznaku "Renault", Kwid očigledno ima Dačijin DNK.

Dizajn spoljašnjosti odaje gene rumuskog brenda, ali automobil je postavljen na CMF-A platformu koja je razvijena u saradnji sa Nissanom.
Kwid je dugačak 3,68 m i širok 1,58 m, a s obzirom da je namenjen brzorastućim automobilskim tržištima gde putna infrastruktura nije na zavidnom nivou, odstojanje od tla je više nego kod običnih putničkih automobila i iznosi 180 mm.

Takođe, donji delovi vozila su dodatno zaštićeni plastičnim elementima, kao kod "kros" modela.
Unutrašnjost Kwida je jednostavnog, minimalističkog dizajna, a većina komandi smeštena je na ekran multimedijalnog sistema.

Umesto putem konvencionalnih instrumenata, vozač potrebne podatke očitava na digitalnom displeju.
Francuski proizvođač saopštio je da je Indija najvažnije tržište modela Kwid. Automobil će u toj zemlji biti dostupan sa 0.8 litarskim benzincem i petostepenim manuelnim menjačem i prodavaće se po ceni od 4.200 do 5.600 evra.

Detalji o eventualnoj evropskoj verziji za sada nisu poznati.

Više fotografija modela Renault Kwid možete pogledati u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: