Citroen Berlingo za 2015.

Francuski proizvođač izložiće na auto-salonu u Ženevi restilizovani Berlingo. Osim neznatnih kozmetičkih promena, Citroenov komercijalno-putnički model dobio je i nove sadržaje.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 20.02.2015.

12:25

Default images

Citroen je osvežio obe verzije svog multifunkcionalnnog vozila - putničku i teretnu.

Automobili su dobili novi prednji branik i maglenke, dok su dnevna LED svetla izmeštena sa plastičnog odbojnika i postavljena nešto niže, iznad farova za maglu.
Kupcima su na raspolaganju i dve nove boje - Moka Grey i Cumulus Grey.
Kabina je sada opremljena novim Touchdrive multimedijalnim sistemom, čijim sadržajima se upravlja preko sedmoinčnog ekrana osetljivog na dodir, koji se nalazi na vrhu središnje konzole.

U okviru ovog sistema biće dostupna i Mirror Link tehnologija za povezivanje uređeja sa pametnim telefonom, kao i navigacija.
Citroen je najavio da će od leta 2015. Berlingo dobiti opcione prednje parking senzore i zadnju kameru, kao ispomoć u vožnji u rikverc.

Od novembra, kupci će moći da odaberu i sistem za automatsko zasutavljenje vozila pri manjim brzinama, u slučaju opasnosti od sudara.
Berlingo za 2015. dostupan je sa nekoliko dizel motora koji zadovoljavaju Euro 6 standarde.

U ponudi su BlueHDi motori sa 75 ks, 100 ks i 120 ks, a najsnažniji će biti uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.
Na raspolaganju je i električna verzija koja čija autonomija kretanja sa punim baterijama iznosi 170 km.

Berlingo EV pogonjen je elektromotorom koji proizvodi 67 ks (49 kW) i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta i može da razvije 110 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: