Novi rekord u paralelnom parkiranju - gde je granica?

Kada je u novembru Kinez Han Yue uspeo uz pomoć ručne kočnice da uparkira MINI hečbek u prostor koji je od automobila duži samo za 8 cm, mislili smo da rekord neće biti tako brzo oboren. Međutim, prethodni rekorder u ovoj disciplini, Britanac Alastair Moffat, nas je razuverio i ponovo preuzeo titulu najboljeg u paralelnom parkiranju.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 11.01.2015.

14:44

Default images

Moffat je tokom manifestacije Autosport International Racing Car Show, koja se održava u Birmingemu od 8. do 11. januara, uspeo da parkira FIAT 500 Cabrio tako da je ukupan razmak između njegovog vozila i susednih automobila iznosio svega 7,5 cm.

Britanski kaskader već je bio vlasnik rekorda u paralelnom parkiranju vozeći MINI Mayfair a ovog puta to je učinio uz pomoć novog vozila, FIAT-a 500C:



Moffatt kaže da je za rezultat koji je postigao, osim vozačke veštine, veoma važan i izbor automobila.

"Odabrao sam FIAT 500 jer je dovoljno mali, lagan i agilan za jedan ovakav manevar."
Rekorder: Alastair Moffat
Kaskaderske veštine u kojima se koriste automobili privlače veliki broj gledalace svuda u svetu. Proizvođači u tome vide priliku za reklamu svojih proizvoda i rado učestvuju kao sponzori.

Donedavno su u paralelnom parkiranju na malom prostoru dominirali automobili marke MINI, a sada se u takmičenje uključio FIAT sa svojim najmanjim modelom.

Da bi novi rezultat bio ozvaničen, potrebno je još da ga verifikuju predstavnici Ginisove knjige svetskih rekorda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: