Amerikanci unapredili FIAT 500L

Želja fanova da FIAT 500L dobije sportsku, Abarth verziju nije se ostvarila, ali je umesto toga američki Mopar modifikovao ovaj automobil u svom stilu.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

12:08

Default images

Tjunerska kuća Mopar, koja je deo kompanije Chrysler, predstaviće početkom novembra na salonu specijalno dorađenih automobila u Las Vegasu (SEMA 2014) sportsku verziju modela 500L.

Kako kažu u Moparu, FIAT 500L Custom predstavlja kombinaciju "kulture američke zapadne obale" i italijanskog dizajna.

Osim spuštenog oslanjanja i specijalno dizajniranih Mopar alu felni, vozilo se razlikuje od standardnog FIAT-a 500L za američko tržište i po restilizovanom prednjem braniku, aerodinamičkim dodacima, posebnom izduvnom sistemu i dvobojnoj, crno-crvenoj spoljašnjosti.

Mopar nije objavio fotografiju unutrašnjosti, ali je naveo da je ista kombinacija boja primenjena i u enterijeru - na volanu, instrument tabili, dok su crvena kožna sedišta prošarana detaljima od crne Alcantare.

Iako podaci o motoru nisu saopšteni, očekuje se da se ispod haube nalazi ista pogonska jedinica koja pokreće standardni američki 500L.

Podsećamo, za razliku od modela koji se prodaju u Evropi, verzija za SAD i Kanadu opremljena je snažnijim, 1.4 litarskim četvorocilindričnim MultiAir turbo-benzincem koji razvija 117 kW/162 ks i 249 Nm.

Da li vam se dopada kako su Amerikanci "nabudžili" FIAT 500L?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: