Nissan Pulsar Nismo - novi sportski hečbek

Nissan je u Parizu pokazao da njegov novi model Pusar ne mora da bude samo još jedan u nizu sličnih hečbek automobila i učinio ga uzbudljivijim i poženijim.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 03.10.2014.

10:12

Default images

Bilo je potrebno da Pulsar prođe kroz Nismo tretman da bi skrenuo pažnju posmatrača. Iako je za sada reč samo o konceptu, nema sumnje da će ovaj automobil dobiti produkcijsku verziju koja će biti ozbiljan takmac sportskim hečbek modelima drugih proizvođača.

Kao što je to uobičajeno za vozila koja nose potpis Nissanovog sportskog ogranka Nismo, i Pulsar je dobio novi paket aerodinamičkih unapređenja, kao i posebnu kombinaciju boja koje automobilu daju drugačiji vizuelni karakter.
Osim spojlera na prednjem delu i pragovima, Pulsar Nismo opremljen je i novim branikom sa velikim otvorima za vazduh.

Automobil ima spušteno sportsko oslanjanje, a postavljen jena 19 inčne alu felne i gume dimenzija 235/35 R19.

Osobenosti eksterijera zaokružuju novi zadnji branik sa difuzorom i dve velike, centralno postavljene izduvne cevi, i novi krovni spojler.
Unutrašnjost je dizajnirana u stilu sportskih automobila sa specijalnim sportskim sedištima presvučenim Alcantara materijalom, crvenim detaljima i aluminijumskim pedalama nožnih komandi.
Na žalost, Nissan nam nije saopštio najvažniju informaciju, kada je u pitanju jedan ovakav automobil - specifikacije motora ostale su nepoznate.

To može da znači da proizvođač još uvek nije odlučio koji motor će se nalaziti ispod haube Pulsara Nismo. U svakom slučaju, očekuje se da pogonska jedinica bude značajno jača od trenutno najsnažnijeg motora koji se ugrađuje u Pulsar, 1.6 litarskog turbo-benzinca sa 190 ks.

Vesti o premijerama Sajma u Parizu možete čitati u posebnoj rubrici na našem sajtu.

Više fotografija koncepta Nissan Pulsar Nismo možete pogledati u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: