Volvo ima hit - XC90 First Edition rasprodat za 47 sati

Nova generacija Volvoovog SUV-a počela je svoj tržišni život veoma ubedljivo. Svih 1,927 primeraka prve serije Volvoa XC90 rasprodati su za 47 sati.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 07.09.2014.

12:40

Default images

Prema rečima zvaničnika kompanije, prodaja je počela u sredu, 3. septembra, i većina primeraka je bila rezervisana već u prvom satu prodaje. Vrhunac prodaje je dostignut kada Volvo prodavao 7 primeraka First Edition-a u minuti.

Ova posebna serija modela, kojom se obeležava početak prodaje nove generacije XC90, nudi svu opremu koja se može dobiti u Volvou. Neke od odlika su crna metalik boja pod imenom Onyx, felne prečnika 21 inč i unutrašnjost presvučena Napa kožom visokog kvaliteta. Sedišta imaju opciju hlađenja a instrument tabla je takođe presvučena kožom. U unutrašnjosti se nalaze i aplikacije od kestena.

Briga za kvalitetnu reprodukciju zvuka poverena je kompaniji Bowers & Wilkins.

Kupci su mogli da biraju između 2 motora za svoj novi Volvo. Jedan je benzinac, pod nazivom T6, koji zahvaljujući turbo punjaču i kompresoru razvija maksimalnu snagu od 320KS.

Ljubitelje dizela trebalo bi da zadovolji Twin Turbo D5 motor koji razvija 225KS.

Posle veoma ubedljivog starta prodaje sledi malo izazovniji period u kojem će Volvo morati da se bori za one kupce koji nisu fanovi brenda, poput prvih 1,927 kupaca. Ti kupci će se razmišljati između XC90 i modela koje nude BMW, Audi, Mercedes, Porsche, Lexus i drugi.

U komentarima bismo voleli da vidimo vaše mišljenje o tome gde Volvo ima prednost a gde gubi u odnosu na konkurente.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: